Over de functie

In een mooi gerestaureerd historische pand in Apeldoorn West, begeleid jij samen met jouw collega’s 38 cliënten. Als woonbegeleider sta jij klaar om de ggz-cliënten te ondersteunen in hun dagelijkse leven en lange termijn doelen. Een aantal cliënten begeleid je persoonlijk. Samen met hen zoek je de verdieping op. Onze bewoners hebben een intensieve hulpvraag en jij krijgt energie van hen helpen bij het halen van hun doelen. Jij maakt het verschil en weet goed aan te sluiten op de behoefte van de cliënten. Hierbij stel jij je lerend op waarbij je naar jezelf in relatie tot de ander durft te kijken.

De zorg op deze locatie is gebaseerd op een 24 uur dienstenpatroon, waarbij je bereid bent om slaapdiensten te draaien. Je biedt begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Bij Riwis geloven we namelijk in het eigen kunnen van de cliënt en kijken we naar wat iemand wel kan. Samen met een coachende begeleider A werk je aan het zorgplan van de cliënt en onderhoudt je contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Locatie en team

Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Daarbij richten we ons op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). We bieden mensen ondersteuning die we zelf zouden willen krijgen als we in dezelfde kwetsbare omstandigheden zouden verkeren. We werken op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat we er met volle aandacht en onvoorwaardelijk voor mensen zijn en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Onze visie is strategie overstijgend.

Vragen? Wij helpen je graag!
Neem contact op met Frank van Breemen.

Wat wij bieden

  • 28-36 uur;
  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
  • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.387,00/max. € 3.541,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
  • Per 1 december 2024 een loonsverhoging van 4%;
  • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
  • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
  • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling (voordelige aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, telefoon, laptop en een bijdrage op een fitnessabonnement);
  • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Wat vragen wij van jou?

  • Gedreven bent, een visie hebt en praktisch ingesteld;
  • Kennis hebt van cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden, veelal gecombineerd met verslavingsproblematiek;
  • Weet te handelen uit vertrouwen en gelijkwaardigheid;
  • Veranderingen signaleert in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten;
  • Bekend bent met de-escalerend werken.

Ben je enthousiast?
Reageer dan vóór 5 november 2024.

Over Riwis zorg & welzijn

Riwis begeleidt mensen die hulp nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Dat doen we voor mensen met psychische of sociale problemen en voor ouderen met lichamelijke hulpvragen. Riwis werkt in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en in de verzorging, verpleging en thuiszorg (VVT).

Bij ons staat het geloof in eigen kunnen altijd voorop. Dit geldt voor de begeleiding en zorg die we bieden, maar ook voor jou als medewerker. Wij vertrouwen op jouw vakkundigheid en passie voor je vak.

Wij kijken zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is om mensen met hun eigen kwaliteiten te leren zo zelfstandig mogelijk te leven.

Over Riwis
  • "Wat ik mooi vind bij Riwis is dat je écht naast de jongeren gaat staan. Je werkt samen"

    Stef

    Woonbegeleider Jongerenlocatie bij Riwis

  • "Het verschilt welke hulp er nodig is. Per cliënt, maar ook per moment"

    Eli

    Woonbegeleider - Apeldoorn Centrum Zuid bij Riwis

  • "Dat doe je met de handen op de rug"

    Karien

    coordinerend begeleider bij Riwis

  • "Geloof in jezelf is het ‘geheime’ ingrediënt"

    Diana

    Begeleider groepswoningen bij Riwis

  • werken en leren bij Riwis
    "Je ziet direct de dagelijkse dingen. Groot of klein en kan daar bij helpen."

    Nadieh

    Persoonlijk begeleider GGZ bij Riwis