TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe woonbegeleider voor onze Jeugdlocaties in Vaassen ?

24 - 32 uur per week
Locatie: Vaassen

De functie

Als woonbegeleider (begeleider C) bied je begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching door de coördinerend begeleiders. Je onderhoudt contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

De doelgroep bestaat uit jongeren met een gemiddelde intelligente die vastlopen gezien hun psychiatrische problematiek. Denk hierbij aan het autisme spectrum, een persoonlijkheidsstoornis, verslavingsgedrag, gedragsstoornis, ADHD en hechtingsproblematiek. Er is sprake van 24-uurs zorg.
Je bent als woonbegeleider actief betrokken bij de hulpvraag van de cliënt. De hulpvragen kunnen divers zijn. Jij staat naast je cliënt; op een coachende manier werk je met de cliënt aan de doelen die samen worden opgesteld in het zorgplan. Wij werken met ontwikkeldoelen, dit houdt in dat wij ontwikkeling nastreven en oog hebben voor de kracht van de cliënt: geloof in eigen kunnen. Als woonbegeleider werk je met de cliënt toe naar zelfredzaamheid op allerlei levensgebieden zoals wonen, werk/dagbesteding, school, uitbreiden van het netwerk, financiën en persoonlijke verzorging.
Tijdens het wonen bij Riwis  worden de cliënten gestimuleerd om binnen hun mogelijkheden vaardigheden te ontwikkelen. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij nauw contact met de betrokken behandelaar. Indien nodig wordt er extern diagnostiek gepleegd om zo helder te krijgen wat elke cliënt nodig heeft.
Een belangrijke taak als woonbegeleider is inzicht hebben in de groepsdynamica. Het kunnen volgen van processen die zich in een groep kunnen afspelen en hoe je die processen kunt beïnvloeden. Het hebben van een positieve, flexibele en leergierige houding is een pre. Dit geldt ook voor het hebben van ervaring met de doelgroep in de jeugd GGZ.Kan jij vanuit een zorgplan zowel groepsgericht als individueel werken & ben jij in staat om op je eigen functioneren te reflecteren dan zijn wij op zoek naar jou.

Het team bestaat uit coördinerend begeleiders, woonbegeleiders en een teamleider. Als woonbegeleider sta je open voor zorginhoudelijke coaching door de coördinerend begeleiders. Het draaien van slaapdiensten, weekenden en feestdagen zijn onderdelen die horen bij deze functie.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant diploma MBO niveau 4, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden

  • Een uitdagende en zelfstandige functie;
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 35 (min. € 1.748,- / max. € 2.599,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
  • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen en collega’s aanspreken als dat nodig is;
  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Overig

  • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
  • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
  • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
  • Riwis waardeert diversiteit. Wij hechten niet aan leeftijd, sekse, kleur of geaardheid. Bij ons tellen alleen kwaliteiten.

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 12 mei a.s. via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Peter Boomkamp, teamleider, telefoonnummer 0622251602 en/of kijk op www.riwis.nl.

De selectiegesprekken vinden plaats op 13 en 15 mei a.s.

Functiebeschrijving Begeleider C