TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team Mariëndaal in Apeldoorn?

28-32 uur gemiddeld per week
Locatie Apeldoorn

De functie

Team Mariëndaal omvat 2 locaties met in totaal een cliëntengroep van 30 bewoners. 20 bewoners wonen op locatie Mariëndaal en 10 bewoners op locatie IJsbloem. De bewoners hebben allemaal een vorm van autisme. De leeftijden kunnen variëren tussen de 18 en 60. Op dit moment wonen er met name jongvolwassenen.

De cliënten kunnen van 08.30 tot 21.30 uur, gebruik maken van de aanwezige begeleiding voor verschillende zorg en participatievragen. Het is een leuke, uitdagende doelgroep om mee te werken. Wees authentiek, stel je open en kom afspraken na. Ook is het belangrijk om te weten wat je sterke en zwakke punten zijn, zodat je daar naar kan handelen. 

Als begeleider B ben je (samen met de andere collega’s) verantwoordelijk voor het agogisch klimaat op beide locaties.  Dit doe je door middel van het draaien van de “zorgagenda” en inhoudelijke begeleiding n.a.v. het opgestelde zorgplan voor een aantal toegewezen cliënten.

De werkzaamheden zijn divers, waardoor geen enkele dag er hetzelfde uit ziet. Je kan hierbij denken aan: samen het huishouden doen,  overleg met externe samenwerkingspartners, gesprekken met naastbetrokkenen, zorgplannen schrijven, samen koken etc.

Ook is er in het gebouw Mariëndaal een slaapdienst aanwezig. Dat betekent dat wij een 24-uurs locatie zijn. Er is altijd begeleiding aanwezig in het pand.

We werken vanuit onze missie ‘Geloof in eigen kunnen’. Hierbij kijken we naar wat mensen wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Ons doel is om mensen bij hun eigen kracht te brengen, hun geloof in eigen kunnen te versterken. Vanuit daar werken we met de methode “Geef me de Vijf” (Colette de Bruijn).

Het team bestaat uit ongeveer 16 begeleiders, waarvan 3 begeleiders A.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg diploma op MBO niveau 4, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.


Wij bieden

 • 28-32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ;
 • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten,
  staan voor geloof in eigen kunnen.

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 19 december 2022 via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Zelie Smit (begeleider A), telefoonnummer 06-28465640

Functiebeschrijving begeleider B

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acties