TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe begeleider B voor team Henri Dunantlaan in Apeldoorn ?

24 - 36 uur gemiddeld per week (vaste uren)
Locatie: Apeldoorn

De functie

In dit (deels) nieuwe team begeleid je samen met je collega's 38 cliënten in een gerenoveerd historisch pand. Jij staat als woonbegeleider klaar om de ggz-cliënten te ondersteunen in hun dagelijkse leven en lange en lange termijn doelen. Een aantal cliënten begeleid je persoonlijk. Samen met hen zoek je de verdieping op. Onze bewoners hebben een intensieve hulpvraag en jij krijgt energie van hen helpen bij het halen van hun doelen. Jij maakt het verschil.

De zorg op deze locatie is gebaseerd op een 24 uur dienstenpatroon, waarbij je bereid bent om slaapdiensten te draaien. Je biedt begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Bij Riwis geloven we namelijk in het eigen kunnen van de cliënt en kijken we naar wat iemand wel kan. Samen met een coachende begeleider A werk je aan het zorgplan van de cliënt en onderhoudt je contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Bekijk hier een filmpje over team Henri Dunantlaan
https://www.youtube.com/watch?v=k_rz4Z1RRSM

Je bent gedreven, hebt visie, bent praktisch ingesteld en durft aan de slag te gaan met cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden veelal gecombineerd met een verslavingsproblematiek. Je handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten. Je stelt je lerend op, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen.

Je bent alert en signaleert snel veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten. 

Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler. Je bent bereid onregelmatig te werken. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Je weet te handelen in een crisissituatie en weet om te gaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken.

Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een zorggerelateerd diploma MBO niveau 4, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.


Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • 24-36 uur gemiddeld per week;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 1.996,- / max. € 3.101,-bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen en collega’s aanspreken als dat nodig is.

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 17 juni 2022 via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Remon Kreté, Begeleider A, 0628236794 en/of kijk op www.riwis.nl.

Functiebeschrijving begeleider B

Acties