TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Tuinen in Apeldoorn?

28-32 uur gemiddeld per week
Locatie Apeldoorn

De functie

Met jouw ervaring en vaardigheden als begeleider ga je op onze beschermd wonen locatie aan de slag met ggz-cliënten voor wie jouw begeleiding het verschil kan maken bij hun hulpvraag. Je biedt begeleiding op het gebied van wonen, werken en welzijn zodat de bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Bij Riwis geloven we namelijk in het eigen kunnen en kijken we naar wat iemand wel kan. Samen met een coachende begeleider A werk je aan het zorgplan van de cliënt en onderhoudt je contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

De locatie

Binnen De Tuinen wonen 24 cliënten verdeeld over 7 woningen, waar iedereen zijn/haar eigen kamer heeft en er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is. In vijf huizen wonen jongvolwassenen (tussen de 18-26 jaar) met een WMO indicatie. De problematieken zijn wisselend per cliënt. We hebben onder andere te maken met hechtingsproblematiek, autisme, persoonlijkheidsstoornis en depressie.

In de andere twee huizen wonen volwassenen (tussen de 40 en 68 jaar) met een WLZ indicatie. Cliënten hebben problematieken zoals schizofrenie, verslaving (verleden dak- en thuisloos), autisme, etc.

Bij een aantal woningen wordt er doordeweeks, in de avond, samen gekookt en gegeten. Iedere dag is er contact tussen de cliënt en de begeleider. Hiermee wordt gestreefd naar een warme, veilige en sfeervolle omgeving. Een plek waar je aan de toekomst werkt, maar waar iedereen zich ook thuis voelt. Deze contactmomenten vinden plaats op zowel informele (bijvoorbeeld tijdens het ondernemen van activiteiten) als op formele basis (bijvoorbeeld een 1 op 1 gesprek tussen cliënt en begeleider). Samen kijken we waar de cliënt behoefte aan heeft. Door een positieve benadering willen we de nadruk leggen op wat iemand wél kan. We leggen de focus op de persoon en niet op de problematiek. Dit is in lijn met het herstelondersteunend werken, zoals via de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) methodiek die wij hanteren.

Het team

Wij werken in een warm en open team. Samenwerking met de cliënt, netwerk en behandelaren staat centraal. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Door scholing, intervisie en coaching houden wij elkaar als collega's scherp en streven wij ernaar om ook als begeleiders elke dag te groeien in ons werk.

 

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Hou jij van betekenisvol, dankbaar en uitdagend werk, in een vrolijk, open en warm team? Beschik je daarnaast over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan zien wij graag jouw motivatie en CV tegemoet


Wij bieden

 • 28-32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten,
  staan voor geloof in eigen kunnen.

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 1 september 2022 via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met John van Willigen (Begeleider A), telefoonnummer 06-28466104 

Functiebeschrijving begeleider B

Acties