TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe Begeleider B voor onze locaties Kasteel en Mansarderhof?

28 tot 32 uur gemiddeld per week
Locatie Apeldoorn

De functie

Als begeleider B bied je directe begeleiding aan onze moeders om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A. Als begeleider B onderhoud je contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Je bent gedreven, hebt visie, bent praktisch ingesteld en durft aan de slag te gaan met cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden. Je handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten. Je stelt je lerend op, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen. Je bent alert en signaleert snel veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten. Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler. Je bent bereid onregelmatig te werken. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Je weet te handelen in een crisissituatie en weet om te gaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen.

De locatie
Binnen Het Kasteel vangen we zwangere vrouwen en/of moeders op die al kinderen hebben. We kijken hierbij naar de vraag of ze hulp kunnen gebruiken op de volgende gebieden:

-          Opvoeding en ontwikkeling, gericht op het kind;
-          Het vergroten van de zelfstandigheid/zelfredzaamheid van de moeder;
-          Veiligheidsredenen, zoals de betrokkenheid van een jeugdbeschermer;
-          Zit er een groei/ontwikkeling op het gebied van herstel van rollen.

De moeders ondervinden vaak een psychische belemmering. De begeleiders zorgen er voor dat de moeders, met deze psychische belemmering, zo goed mogelijk het ouderschap kan uitoefenen. In de begeleiding staan de veiligheid en de ontwikkeling van het kind voorop. Daarnaast ondersteunen wij de moeders bij het vergroten van hun zelfstandigheid.

Naast bovenstaande doelen werken we binnen het Kasteel methodische middels de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB). Binnen deze methode werken we aan doelen gericht op wonen, werken, leren, vrije tijd en sociale relaties. Door de psychische belemmering zijn dit onderwerpen waarop moeders soms vastlopen en het hebben van een kind maakt de groei daarin soms nog moeizamer. Aan onze locatie de taak om de moeders op al deze terreinen te ondersteunen om daarmee het beste uit hunzelf te halen.

Afdeling Het Kasteel bestaat uit 2 locaties. Een groepslocatie waarbij er 24 uurs zorg geleverd wordt. Daarnaast hebben we een appartementen complex waarbij er alleen in de middag uren begeleiding geboden wordt.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,- / max. € 3.241,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten,
  staan voor geloof in eigen kunnen.

Overig

 • Combinatie van pedagogiek en begleidingservaring is een pre;
 • Een werk gerelateerd MBO diploma is gewenst en biedt doorgroeimogelijkheden richting Begeleider A;
 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 5 september 2022 via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met Leo Harmsen, teamleider 06-13767198.

Functiebeschrijving begeleider B

Acties