TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe Ambulant begeleider voor team gezinsbegeleiding in Apeldoorn?

24 uur gemiddeld per week
Locatie Apeldoorn en omstreken

Ben jij een ervaren SKJ geregistreerde professional met relevante werkervaring binnen jeugd en gezin? Word je naast het werken met kinderen en gezinnen, ook enthousiast van coördineren en regisseren? Dan zijn wij op zoek naar jou als ambulante gezinsbegeleider A. 

Jouw functie

Als gezinsbegeleider A regisseer en coördineer je de zorg en begeleiding van jeugdigen en gezinnen. In de begeleiding staat het geloof in eigen kunnen centraal.
Je werkt vanuit je passie voor kind & gezin en brengt graag mensen in beweging. Naast je coördinerende taken ben je voornamelijk actief in de begeleiding van kind en gezin. Afhankelijk van de complexiteit van de casus ben je in deze begeleiding meer op de voor- of achtergrond.

Je bent in staat om jouw collega’s (zorginhoudelijk) te coachen. Je ziet wat er speelt in een team en weet daarover op de juiste manier met je collega’s in gesprek te gaan. Je bent een verbindende schakel, zowel in het team als in contact met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.
Als begeleider A houd je de regie over het zorgproces van de cliënten binnen jouw caseload. Je ondersteunt de begeleiders B bij de uitvoer van het werken aan doelen met de cliënt.

 

Renée verteld hoe een typische werkdag als ambulant gezinsbegeleider er voor haar uitziet:

”In de ochtend bel ik even met mijn collega’s die aan het werk zijn. Even horen of er bijzonderheden zijn en meedenken daar waar nodig. De functie is vrij individualistisch, maar op deze manier werken we als team goed samen. Om de week komen we samen voor werkoverleg of casuïstiek bespreking. De meeste cliënten worden begeleid in huisbezoeken. Dus rij ik in mijn auto heel Apeldoorn en omstreken door om mijn cliënten te bezoeken. Tijdens deze ritjes pleeg ik vaak nog wat telefoontjes. Snel kunnen schakelen is hierin wel van belang. Tussendoor heb ik soms nog een afspraak met de gedragswetenschapper die ons inhoudelijk adviseert. Of heb ik wat tijd op kantoor ingepland voor administratieve of coördinerende taken.

De invulling van een huisbezoek verschilt per cliënt. Veel voorkomende zaken zijn opvoedondersteuning aan ouders, ondersteunen bij regelzaken/financiën, helpen structureren, contact met de kinderen, observeren, deel nemen aan MDO’s en contacten onderhouden met andere instanties zoals jeugdbescherming”.

 

Over het team verteld Renée:

“Team ambulante gezinsbegeleiding is erg gemotiveerd om te werken aan ontwikkeling van ons als team, maar ook als professional. Dit is dan ook een proces waar op dit moment veel aandacht naar uitgaat. Als enige team binnen Riwis dat gezinsbegeleiding biedt zijn we ook actief bezig om onszelf op de kaart te zetten, zowel binnen als buiten Riwis. Ook biedt het ons de mogelijkheid om zelf veel invloed uit te oefenen op de invulling van ons werk. Als begeleider A heb je in deze processen vaak een meer overstijgende rol.

 

Heb jij een relevante afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld Social Work) en een SKJ registratie? Sta jij stevig in je schoenen en wordt je enthousiast om de soms ingewikkelde situaties aan te pakken? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren!

Functie eisen

 • Je hebt een relevante afgeronde vakopleiding op HBO-niveau, zoals pedagogiek of social work;
 • Je hebt een geldige SKJ registratie;
 • Je hebt werkervaring in het werken met jeugd en/of gezin;
 • Je hebt kennis van multi-problem cliënten/gezinnen, het (h)erkennen van mensen met een beperking en van alle leefgebieden van de cliënt(systemen);
 • Je hebt kennis van het sociaal domein, de WMO, de Jeugdwet en de participatiewet;
 • De dinsdag is een werkdag i.v.m. overleggen. Verder vragen wij of jij in ieder geval op woensdag en/of vrijdag kunt werken.

Competenties die wij belangrijk vinden

 • Samenwerking, je bent in staat om samen te werken met professionals uit allerlei dienst- en hulpverlenende sectoren alsook met de betrokkenen uit het sociaal netwerk en de informele zorg;
 • Je hebt goede coördinerende, communicatieve en contactuele vaardigheden en weet je gedragsstijl zo in te zetten dat dit doelgericht en effectief is verschillende en veranderende omstandigheden;
 • Zelfsturend, je bent in staat om zelfstandig werkzaamheden te verrichten, doelen te stellen en daar gestructureerd vorm en inhoud aan te geven;
 • Leerbereidheid & kennis deler, je ontwikkelt en breidt je kennis en vaardigheden uit door te leren, en deelt kennis actief;
 • Innovatief/creatief, je beschikt over probleem analyserende en – oplossende vaardigheden, ook om alternatieven te bedenken;
 • Assertief, je komt op voor je eigen meningen, ook als er vanuit de omgeving druk op wordt gelegd;
 • Flexibiliteit, je bent in staat om snel te schakelen en met onverwachte situaties om te gaan. Je kan prioriteiten stellen en weet in crisissituaties te handelen.


Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie Ambulant begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 1.996,-/ max. € 3.396,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen en collega's aanspreken als dat nodig is.

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Gedurende de procedure zullen wij al gesprekken voeren en bij het vinden van de juiste match de vacature sluiten.

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 28 januari 2022 via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Harriët Prins (teamleider), telefoonnummer 06 -28465951 of met Renée Bijl (ambulant gezinsbegeleider A), telefoonnummer 06- 28457056. Of kijk op www.riwis.nl.

De selectiegesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature.

Acties