TwitterFacebookLinkedIn

Menu

Ben jij onze nieuwe Begeleider (B) voor team Ambulant Zuid-West Apeldoorn?

28-32 uur gemiddeld per week
Locatie Apeldoorn

De functie

Als ambulant begeleider kijken we samen met de cliënt hoe we zoveel mogelijk kunnen toewerken naar verbetering of het stabiel houden van zijn/haar psychische situatie. We volgen een vast stappenplan op basis van de persoonlijke behoefte van de cliënt. Nadat we samen hebben vastgesteld wat dit is zetten we een ‘ontwikkelings- of behoud traject’ uit. We voeren de daarin samen met de cliënt gemaakte afspraken uit om zo een verandering of ontwikkeling in gang te zetten. 

In het begeleidingsproces werken we vanuit de gedachte ‘zo gewoon mogelijk’. Dit betekent dat we eerst kijken naar wat de cliënt allemaal kan en nodig heeft. Tevens kijken we naar wat anderen, zoals familie, vrienden (naast betrokkenen), vrijwilligers, ontmoetingspunten of andere voorzieningen in de wijk, kunnen betekenen. 

We werken binnen ambulant met de IRB methodiek. De IRB (Individuele Rehabilitatie Benadering) scholing is voor iedere medewerker GGz bij Riwis Zorg & Welzijn beschikbaar om te volgen. Je leert hoe je cliënten kunt helpen bij het realiseren van zijn of haar toekomstwensen op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten. Er wordt hierbij uitgegaan van de wensen van de cliënt. 

Over het team

We zijn een ervaren team waarin openheid en gezelligheid belangrijke waarden zijn. We werken binnen ons team heel zelfstandig maar wel in nauwe samenwerking en verbinding met elkaar en onze ketenpartners. 

Het grootste deel van onze werkdag bestaat uit het bezoeken van onze cliënten in de wijk Apeldoorn Zuid. We werken alleen door de weeks en niet in de weekenden. Ons kantoor in Dok Zuid is onze uitvalsbasis. 

Ben jij op zoek naar een werkplek waar je veel vrijheid hebt maar wel echt onderdeel bent van een team, solliciteer dan op deze functie. 

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO 4 diploma (zoals social work, MZ4), dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.


Wij bieden

 • een contract voor 28-32 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie (ambulant) begeleider b is ingedeeld in FWG 40 (min. € 1.996,- / max. € 3.101,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten,
  staan voor geloof in eigen kunnen en collega’s aanspreken als dat nodig is.

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 17 juni 2022 via de button 'Solliciteren'.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met  Hanneke Wielens-Bloemendal (Ambulant begeleider), telefoonnummer 06 - 28 46 59 07

Acties